23948sdkhjf

Braskem skal samarbeide med gjenvinningsselskap

Braskem har investert i et gjenvinningsselskap som forandrer deponibundet plast til sirkulære råvarer.

Philadelphia-baserte Braskem America produserer polyolefiner och biopolymerer, har opplyst at de investerer i Nexus Circular LLC, et avansert gjenvinningsselskap som forandrer plast til sirkulære råvare, noe som brukes til produksjon av ny plast. Nexus Circular ligger i Atlanta, USA. 

Ulike typer plast

Nexus Circular gjenvinner en rekke typer plast som er vanskelig å gjenvinne. Dette gjelder spesielt deponibundne plastfilmer til sine sirkulære råmaterialer, som senere kan endres tilbake til ny plast. Selskapet anvender en spesiell teknikk for å skape system som ivaretar kostnadseffektive kvaliteter og miljøvennlige produkter for sine partnere og kunder. 

Braskem opplyser i en pressemelding at investeringen i Nexus er en del av selskapets strategi å drive plastsirkularitet, noe inkluderer prosjekt som har til formål å skape infrastruktur for gjenvinning, mekanisk gjenvinning og avansert gjenvinning.

CO2-nøytralt i 2050

Braskem sier videre at de har et uttalt mål om å øke sin produktportfølje med gjenvunnet innehold til et salg på 300 000 tonn i 2025 og 1 million tonn i 2030. Selskapet opplyser videre at de initiativene som det investerer er i samsvar med strategi for diversifisering av råvarer og deres makromål for å øke sitt sirkulære konsept og bli et CO2-nøytralt selskap i 2050.

Kilde: Plastnet.se

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109