23948sdkhjf

Burger King fjerner plastleker fra barnemenyen

Burger King skroter plastleker og tilbyr fra i dag bøker i deres barnemeny. Bøkene er skrevet av skandinaviske forfattere.

- Mange av restaurantene våre har lekerom hvor de yngste gjestene våre får utløp for energi. Nå håper vi også å bidra til økt leselyst og hjernetrim, forteller Olav Bæverfjord som er Norgessjef i Burger King.

Produsert i Europa

De nye barne- og aktivitetsbøkene er produsert i Europa og hele produksjonen er svanemerket. Initiativet vil resultere i en betydelig reduksjon i utslipp og plastforbruk ved Burger King sine restauranter i Norge.

- Vår erfaring er at plastleker ofte brukes noen få ganger før de kastes. Vi håper og tror at de nye bøkene varer lenger, og er veldig glad for å lansere disse bøkene i Norge. Andre kjeder har inkludert bøker i sine barnemenyer tidligere, men vi er tidlig ute med svanemerkede bøker som er produsert i Europa, sier Bæverfjord.

FRA LEKER TIL BØKER: I stedet for plastleketøy tilbyr nå Burger King små bøker til barn i Norge. FOTO: BURGER KING

Barne- og aktivitetsbøker

Burger King samarbeider med skandinaviske forfattere.

- Vi ønsker at gjestene våre skal kjenne seg igjen i historien som blir fortalt. Derfor har vi valgt å samarbeide med skandinaviske forfattere, avslutter Bæverfjord.

De første bøkene er aktivitetsbøker i Musse og Helium-serien. Den svenske barneboksuksessen har tatt Skandinavia med storm og bøkene ligger på topplistene i Norge.

Musse- og Helum-bøker

Aktivitetsbøker fra Musse og Helium vil være tilgjengelig hos Burger King i King Jr Meals over hele Norge fra uke 13. Sommerens bokkampanje består av fire bøker fra Musse og Helium.

Kilde: Burger King

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125