23948sdkhjf

BD Samferdsel lanserer støyskjermer i resirkulert plast med trippel miljøgevinst

BD Samferdsel lanserer støyskjermer av resirkulert plast. Lanseringen skjer med et rammeverk hvor kundene som opsjon kan få 100 prosent resirkulert metall.

Det gir en trippel miljøgevinst.

Lydforurensning er noe mange tenker lite på før de selv blir berørt. BD Samferdsel har gjennom flere år utviklet støyskjerm-serien Traftech Silent som både absorberer og reflekterer støy.

100 prosent resirkulert

Underveis har også ulike varianter av rammeverk i aluminium blitt utprøvd. Lanseringen skjer med et rammeverk hvor kundene som opsjon kan få 100 prosent resirkulert metall.

– Vi har etablert en unik prosess som forvandler plastsøppel til en 100 prosent resirkulert og faktisk også 100 prosent resirkulerbar produktportefølje. Støyskjermen er vedlikeholdsfri og har egenskaper i forhold til lyd som få om noen andre kan vise til, sier Auen, leder for BD Samferdsel.

FNs bærekraftsmål samler verden til felles innsats mot fattigdom, ulikhet og klimaendringer. Målet er å stoppe klimaendringene innen 2030. Da må alle ta et tak inkludert næringslivet.

Fire standardfarger

Støyskjermelementene kommer i fire standardfarger. Overflaten kan være glatt eller med trestruktur. Til hver meter planke går det med plast tilsvarende 246 plastflasker, 955 plastposer eller 1232 yoghurtbegre.

Ett tonn elementer sparer kloden for produksjon av plast som ville ha medført utslipp på 1,66 tonn CO2, energiforbruk på 98 millioner KJ energi, forbruk av 262 liter oljeråvare og 23 m3 plastsøppel.

Mindre prisrisiko

– Vi har de siste årene sett økende priser på trelast. Ved å velge plastavfall som råstoff styrer vi unna prisrisikoen dette innebærer og bidrar samtidig til at tre kan brukes til miljøvennlige bygninger i stedet for til infrastruktur,, sier Auen.

Han legger til at levetiden for resirkulert plast er to til tre ganger lengre enn for treskjermer.

Det ligger i sakens natur at støyskjermer anvendes der folk ferdes, bor og oppholder seg. I utformingen har BD Samferdsel derfor lagt stor vekt på utseende med mange valgmuligheter. Valgmulighetene gjør det mulig å passe skjermene godt inn i lokalmiljøet.

I FoU-prosjektet Utforming av støytiltak med fokus på fremtidig vedlikehold har Statens vegvesen grepet fatt i utfordringer tilknyttet vedlikehold og vedlikeholdskostnader tilknyttet en voksende mengde konstruksjoner mot støy. Traftech Silent trenger ikke vask, etterbehandling med beis/maling og kan skjules helt med krypbeplantning ettersom støyskjermserien er fri for råte og knapt påvirkes av muggsopper.

Kilde: BD Samferdsel

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079