23948sdkhjf

Krigen øker interessen for gjenvunnede bildekk

Enviro har siden den russiske invasjonen av Ukraina merket en økende interesse for å kjøpe sotet og den oljen som man utvinner av dekk som er gått ut på dato.

Russland, Ukraina og Hviterussland produserer ifølge et amerikansk markedsundersøkelsesselskap en betydelig av carbon black (som er en type sot som finnes i bildekk) som brukes i Europa.

Skaper uro

– Krigen kommer derfor etter all sannsynlighet å ha stor påvirkning på etterspørselen etter sotet både i Europa og verden ellers. Det er åpenbart at det skaper en uro blant dekk- og gummi-produsentene for at det skal oppstå en mangelsituasjon, sier Thomas Sörensson til plastnet.se. Han er adm. dir. i Eniro.

Ifølge Sörensson var det en betydelig økende interesse allerede rett etter den russiske invasjonen.

Nøye vurderinger

– Vår ekspansjonsplan omfatter etableringer fram til 2030 med en total gjenvinningskapasitet på 900 000 tonn utgåtte dekk. Sentralt i gjennomføringen av ekspansjonsplanen er at vi får i stand en langsiktig leverandøravtale både når det gjelder den gjenvinnbare materialet og utgåtte dekk. Den kraftig økende interessen gjør at vi nå kommer til å foreta en nøyere prioritering, sier han.

Kilde: Plastnet.se

KLIKK for alle artikler i Råvarer og energipriser.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094