23948sdkhjf

Dansk PVC-organisasjon ut mot EU-rapport

-Det er et kjempeproblem at en rapport utarbeides med en forutbestemt bestilling på en konklusjon.

Det sier direktør for PVC Informationsrådet i Danmark , Ole Grøndahl Hansen til danske Plast Forum om den nye rapport 'The use of PVC in the context of a non-toxic environment' fra EU Kommisjonen. Rapporten førte til at flere europeiske PVC-produsenter ble overrasket.

Uhørt med forutbestemt konklusjon

- Når man bestiller en rapport om et gitt plastmateriale, må utgangspunktet være at konsulentfirmaet analyserer de helse-- og miljømessige aspektene ved materialets bruk, og så senere - hvis resultatene ellers peker i den retningen - bestiller et utfasingsscenario. Det er uhørt at man arbeider ut fra en forutbestemt konklusjon. Det er ikke en normal, profesjonell, faglig praksis, sier han.

Han er ikke overrasket over innholdet i rapporten da de danske myndigheter lenge har hatt PVC-tematikken oppe til debatt.

- Men der er nok en del andre europeere, som tenker sig grundig om akkurat nå. Problemet for produsentene er bare at der ikke finnes brukbare material-alternativer til en lang, lang rekke viktige produkter, som for eksempel medisinsk utstyr, sier direktøren. 

Les hele artikkelen her.

Kilde: Plastforum.dk

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078