23948sdkhjf

Kasserte flip-flopper skaper inntekt blant fattige i Kenya

Kasserte flip-flopper utgjør en stor del av verdens plastkrise, men skaper samtidig jobber blant fattige.

Hvert år samler organisasjonen Ocean Sole en million flip-flopper.

Disse er drevet i land fra sjøen og langs elvebreddene i Kenya. Flip-floppene brukes til å lage nye flip-flopper og  nye leker. Dette selges for flere 1000 kroner pr stykk, skriver Dagsavisen.

Viktig inntektskilde

Rundt om i verden er det flere millioner mennesker som livnærer seg på å plukke plastsøppel som så brukes til gjenvinning og resirkulering. For mange er dette en viktig inntektskilde – samtidig som flip-floppene utgjør en stor miljømessig belastning.

- Den globale plastavtalen som er på trappene under Nairobi-møtet må ta hensyn til disses behov og levekår, mener Ingrid Rostad, fagrådgiver i Forum for miljø og utvikling til Dagsavisen.

Hun mener at søppelplukkerne er en utsatt gruppe som skaper sine egne jobber. Dette er ofte fattige mennesker med få andre muligheter for inntekt. Hun mener videre at søppelplukkerne sitter på spisskompetanse når det gjelder resirkulering og kildesortering.

- Deres bidrag for miljøet er stort, sier hun til avisa.

Kommer barn til gode

Siden inntektene av salget av de resirkulerte produktene går til barn, gjør dette at barn får både mat og utdanning, skriver Ocean Sole på sine nettsider. CNN skriver at mer enn tre milliarder mennesker ikke har råd til å bruke annet fottøy enn flip-floper.

I tillegg til at fottøyet kommer inn over strendene fra Kenya, kommer også mye fra andre land i Asia, som for eksempel India og Kina.

 

Kilde: Dagsavisen

Kommenter artikkelen

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078