23948sdkhjf

Ukraina-krisen: - Håp om en snarlig løsning for Rani Plast

Den finske plastprodusenten Rani Plast måtte stenge ned fabrikken i Ukraina da Russland invaderte nabolandet i sør.

Nå avventer eierne av Rani Plast hva som skjer med deres fabrikk i Russland.

Vår svenske søstersite, plastforum.se, har snakket med Rani Plasts deleier og konsernsjef Mikael Ahlbäck. Han håper på en snarlig løsning, men frykter det motsatte.

Gikk som normalt

Fabrikken i Ukraina eier Rani Plast sammen med et slovakisk selskap, og fabrikken i ukrainske Lutsk gikk som normalt bare en dag før invasjonen var et faktum. Så kom invasjonen, og fabrikken ble tvunget til å stenge ned. 250 ansatte måtte søke beskyttelse i bunkre og kjellere.

- Det fløy raketter over fabrikken. Det er en katastrofe, sier Ahlbäck til pastforum.se.

Russland-fabrikk for halv maskin

Samtidig måtte produksjonen ved den russiske fabrikken i Kaluga ta ned produksjonen fordi sanksjonene som ble iverksatt mot Russland stanset råvareimporten.

Dette er en fabrikk Rani Plast eier selv, og Ahlbäck sier at de holder produksjonen i gang så lenge råvarene strekker til.

Ved fabrikken i Ukraina produseres Rani Plast materiell til el-ledninger og kondensatorfolier. Ved den russiske fabrikken produseres det i all hovedsak folier til industrien.

I tillegg har Rani Plast en fabrikk i Malmö, som går under navnet HP Plast. Her produseres fryseposer. Rani Plast har også en fabrikk i Finland.

Kilde: Plastforum.se

KLIKK for alle artikler i Ukraina.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063