23948sdkhjf

Tredobbelt rekord hos SP Group i 2021

Danske SP Group foreløpige regnskapstall for 2021 er oppløftende lesning. Plastkonsernet setter nemlig ny rekord for omsetning, driftsresultat og overskudd.

De ureviderte tallene viser at omsetningen steg med 13,9 prosent til 2,481 milliarder danske kroner.

Resultatet før avskrivninger (ebitda) steg med 18,6 prosent til 422,8 millioner danske kroner, noe som tilsvarer en ebitda-margin på 17,0 prosent. Og sist en ikke minst steg overskuddet før skatt med 33,0 prosent til 257,8 millioner danske kroner tilsvarende til en EBT-margin på 10,4 prosent.

Mange utfordringer

- Til tross for koronapandemien, global uro, mange markedsutfordringer og volatile råvarepriser har vi lykkes med å øke salget og driftsinntjeningen i 2021. Alle våre 30 fabrikker produserer, har adgang til de nødvendige råvarer, og alle salgskontorer er åpne. Vi har nytt godt av vår eksponering mot industrier, som er relativt motstandsdyktige, og økt vårt salg innen helseartikler, matvarerelaterte og andre krevende industrier. Vi har også fortsatt vår målrettede M&A-strategi, som gir oss flere kunder og ny teknologi, og vi er giret på fortsatt å være som konsolidator, når verdiskapende muligheter oppstår, sier konsernsjef Frank Gad i en kommentar til regnskapet.

 

Kilde: Plastforum.dk

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.312