23948sdkhjf

Hvordan oppfører termoplast og kompositter seg i dyphavsmiljøer?

Ny studie gir detaljer om hvordan materialer oppfører seg under trykk i sjøvann.

Astrups leverandør, den internasjonale plastprodusenten Röchling Industrial, og Curbell Plastics, Inc., en av de ledende amerikanske plastleverandørene, var nylig medforfatter av en forskningsartikkel om egenskapene til termoplast og kompositter i dyphavsmiljøer.

Studien gir detaljer om hvordan materialer oppfører seg under trykk i sjøvann, og resultatene som fremkommer i rapporten gjør det mulig for designere av utstyr for dyphavsmiljøer å ta mer kvalifiserte beslutninger.

Termoplast og kompositter brukes i et bredt spekter av applikasjoner. Materialenes mekaniske egenskaper og vannabsorpsjonsegenskaper i grunt vann, med lavt hydrostatisk trykk er godt dokumentert. Eksisterende litteratur innenfor dyphavsapplikasjoner understreket viktigheten av å vurdere høyt hydrostatisk trykk når man velger materialer, men det var mangel på vitenskapelig forskning som viser hvordan plast og kompositter opptrådte under disse forholdene. 

Kunstig sjøvann

Röchling Industrial og Curbell Plastics, Inc har derfor sammen ønsket å gi mer innsikt om dette emnet. Den nye rapporten gir mer utdypende detaljer om hvordan polymerer oppfører seg i dyphavsmiljøer. 13 termoplaster og 7 kompositter, alle produsert av Röchling Industrial, har i denne studien blitt satt under trykk i kunstig sjøvann. Termoplastene og komposittene ble deretter testet for å finne ut hvordan dette miljøet påvirker deres mekaniske egenskaper.

Kilde: Astrup

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.145