23948sdkhjf

Millionstøtte til lys med «evig liv»

Handelens Miljøfond har tildelt CTM Lyng en million kroner for å utvikle lyskilder av resirkulert plast. Den norske produsenten skal lage bærekraftig elektromateriell som enkelt kan bli til nye produkter etter sin levetid.

Med prosjektet CircuLine®, skal CTM Lyng utforske mulighetene til å produsere ledlyskilder basert på 60-100 prosent resirkulert materiale, primært av plast og aluminium. 

- Det er plast i langt flere av gjenstandene vi omringer oss med enn de fleste aner. Ved å ta i bruk resirkulert plast i lysprodukter har CTM Lyng potensiale til å kutte markant ned på plastbruken i elektrobransjen. Vi ser fram til å se alt de kan få til, og håper flere produsenter lar seg inspirere, sier Hanne Hjelmungen Lorvik i Handelens Miljøfond.

Handelens Miljøfond støtter en rekke tiltak som stimulerer overgangen til en sirkulær plastøkonomi, blant annet design av plastprodukter som kan gjenvinnes i dagens avfallssystem, eller utvikling av lukkede kretsløp for konkrete produkter. Prosjektet CircuLine® har fått tildelt 1 million kroner.

Administrerende direktør i CTM Lyng, Terje Lillemo, påpeker at utnyttelsen av resirkulerte materialer er en av flere elementer i satsingen.

- De fleste lyskildene blir i dag produsert for å kastes i det øyeblikket de slutter å virke, og det passer ikke særlig godt inn i et bærekraftig tankesett. Vår ambisjon er å etablere en sirkulærøkonomisk forretningsmodell, som gjør det mulig å gjenbruke bestandelene i gamle lyskilder til produksjon av nye produkter. 

Terje Lillemo kan informere om at den totale kostnadsrammen på utviklingsprosjektet CircuLine® er på omlag 3,8 millioner. 

Kilde: CTM Lyng

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.312