23948sdkhjf

Handelens Miljøfond gir 12 millioner til plastryddere

Høsten 2021 lyste Handelens Miljøfond ut 110 millioner til plast- og miljøtiltak: 127 prosjekter får til sammen 109 millioner, og hele 41 prosjekter er innenfor frivilligheten.

– Dette er noen av de fineste prosjektene vi har. Det er engasjerte personer som ser forsøpling i sitt nærmiljø og vil gjøre noe med det. De bruker av sin egen tid og krefter for å få plastsøpla vekk. Vi er stolte av å bidra til det fantastiske frivillige engasjementet som finnes her i landet, sier Terje Eckhoff, ansvarlig for frivillighetsutlysningen i Handelens Miljøfond i en melding.

Handelens Miljøfond er Norges største private miljøfond og støtter prosjekter som forebygger og fjerner plastforsøpling, øker ressursutnyttelsen og gjenvinning og reduserer plastbruken, herunder forbruket av plastbæreposer. Fondet er finansiert gjennom medlemmene som i 2021 betalte inn én krone per plastpose solgt.

Mener de fortjener anerkjennelse

Ryddemidlene som Handelens miljøfond betaler ut til frivilligheten går for eksempel til organisering og transport via vei og sjø.

– Det har alltid vært viktig for oss å støtte opp om frivilligheten, og bidra til den innsatsen de legger ned for fellesskapets beste. De fortjener virkelig den ekstra anerkjennelsen de får nå i Frivillighetens år, sier Eckhoff.

Han legger til at det er flott å se hva man får ut av det frivillige engasjementet i Norge.

– Engasjementet rundt rydding av plast i naturen er stort, og det merker vi med som mottar søknader fra langt flere enn vi har mulighet til å støtte, hvert år. Vi håper midlene bidrar til fortsatt motivasjon for å stå på for naturen. Vi trenger alle hender til for å få vekk plastsøpla, sier Eckhoff.

Kilde: Handelens Miljøfond

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.69