23948sdkhjf

Hallingplast-sjefen oppsummerer: 2021 preget av råvarepriser og fraktutfordringer

Hallingplasts daglige leder, Sverre Tragethon, oppsummerer 2021 – året med utstabile råvaremarkeder og fraktruter.

-2021 har vært året med ustabile råvaremarkeder og fraktruter, samt kraftig økende priser på alt av innsatsmateriell. Dette har vært tilfelle for de aller fleste materialer, og økningene har vært så store at det har vært merkbart i alle ledd i verdikjeden, skriver Hallingsplasts daglige leder Sverre Tragethon i en oppsummering av 2021

På Hsllingplasts fabrikk har det betydd «mer jobb med jobben» – man har måttet bytte dimensjoner oftere enn ønskelig på grunn av råvaremangel. Bedriften har måttet revidere sine tilbud på grunn av de kraftig økende råvareprisene gjennom hele året. 

Det gørnne skiftet

- Det grønne skiftet begynner å konkretisere seg på flere områder også i vår virksomhet. Gode tiltak å nevne er at vi i 2022 vil kunne levere fossilfrie PE- og PP-rør i samme gode kvalitet som vi har i dag. Vi har også økt vår kapasitet på resirkulering slik at vi kan gjenbruke de rørene som ikke blir salgbare under oppstart og stopp av produksjonen. Den største delen av arbeidet ligger allikevel foran oss, og vi ser med glede frem til å innføre nødvendige tiltak fremover, skriver Tragethon videre, og han takker for forståelsen fra alle kundene for at det har vært ett turbulent år.

2021 er også året hvor Hallingplasts seneste utvikling SESU-XL, ferdig vektede PE sjøledninger, virkelig har skutt fart. Selskpet har levert rør i både Norge og Sverige fra 355-800mm, og for første gang har man levert ett sjøslep med 560 mm til Skottland. Rørene ble levert i 20 meter lange lengder, og sveiset ut til slep hos Hordaland Rørteknikk AS, hvor de ble hentet med taubåt. Bruksområdet var kabelrør for sjøkabler fra en vindkraftpark.

Datterselskap

- Datterbedriften WOPAS har også økt sin omsetning og vinner nytt terreng for hvert år som går. Selskapet leverer miljøriktige trestolper innkapslet i drikkevannsplast til kraftlinjestolper, bryggepåler, fjøsstolper og mye annet. Her er mulighetene store fremover, og vi jobber derfor med å klargjøre ny tomt for å bygge en ny WOPAS-fabrikk, skriver Sverre Tragethon avslutningsvis.

 

Kilde: Hallingplast

KLIKK for alle artikler i Råvarer og energipriser.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094