23948sdkhjf

Astrup varsler om utfordrende råvaresituasjon på plast og POM spesielt

Tar høyde for prisoppgang og lengre ledetider.

I løpet av 2021 har alle Astrups plastmaterialer økt i pris. Litt forskjellige nivåer, men med samme utgangspunkt, og det er ubalanse mellom tilbud og etterspørsel. Det har til dels vært stor dramatikk med «force majeure» innen kjemikalie-/råstoffprodusenter, og påfølgende delvis nedstengning av bedrifter innen bearbeidende plastindustri.

Dette fordi innsatsmidler ikke har vært tilgjengelig i nødvendig volum. Økende etterspørsel og redusert tilbud presser derfor prisene oppover. I tillegg har økende priser på energi (naturgass) og flaskehalser (mangel på kontainere) på transport gjort sitt til dramatiske prisoppganger med kort varsel.

Gode kunder og samarbeidspartnere vil bli prioritert

Astrup skriver derfor på sin hjemmeside at samarbeidspartnerne og kundene informerer sluttbrukere og entreprenører om å ta høyde for prisøkninger med kort varsel, og også lengre leveringstider på prosjekter frem i tid - slik at konsekvensene ikke blir for store. Astrup AS har i mer enn 50 år samarbeidet med noen av verdens ledende leverandører og produsenter av plast halvfabrikat, og Astrup mener at dette vil kundene ha fordel av i disse utfordrende tidene.

 

Kilde: Astrup AS

KLIKK for alle artikler i Press på råvareprisene.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.269