23948sdkhjf

Offshore vindkabel-markedet vil øke kraftig

Det globale undersjøiske kraftkabel-markedet er forventet å øke med seks-gangeren inneværende 10-år.

Det går fram av en ny rapport fra RenewableUK.

Kabel-markedet det er snakk om, er kabler som går mellom offshore vindparkene og land og mellom vindparkene og offshore-installasjoner.

Rapporten fra RenewableUK anslår at mer enn 63.000 km med kabler som forbindes mellom offshore vindturbiner og offshore installasjon vil bli installert innen 2013. Dette er et vesentlig høyere antall km enn det som ble rapportert ved utgangen av 2020. Da ble 9.700 km med slike kabler installert.

Fem land med størst etterspørsel

I tillegg er nær 40.000 km med eksport-kabler forespeilet å bli lagt på verdensbasis innen 2030. Ved utgangen av 20.000 var det tilsvarende tallet 9.700 km kabler.

Det er offshore-energy.biz som skriver om den nye rapporten fra Storbritannia. I rapporten går det fram at de største markedene vil være Kina, Storbritannia og USA. I tillegg til Sverige og Vietnam.

Det er også forventet at det vil være stor etterspørsel av undersjøiske kabler i Tyskland, Irland, Taiwan og Austrlia, ifølge rapporten.

- Denne rapporten viser at det globale offshore vindkabel-markedet vil vokse med seks-gangeren i forhold til forrige 10-år. Det betyr at det ligger kjempestore muligheter for aktører innen dette markedet, sier adm. dir. Isabel DiVanna i RenewableUK.

Kilde: Offshore-energy.biz

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.121