23948sdkhjf

Største organiske investeringen på 10 år

Elkem Silicones, en global produsent av silikonmaterialer, investerer om lag 36 millioner Euro (cirka 385 millioner kroner) for å oppgradere sitt anlegg i franske Roussilion.

Kapasitetsutbyggingen på 20 000 tonn, innebærer at den effektive kapasiteten av silikon-intermediatorer ved anlegget blir 100 000 tonn pr år. Investeringen skal også brukes til bærekrafts-- og klimaforbedringer. 

- I en tid der det er mangel på silikoner og råvarer, vil vi ekspandere for å møte framtidige behov hos våre spesialsilikon-kunder i USA och EMEA (Europa, MIdt-Østen og Afrika), der markedet er forventet å vokse med om lag 6 prosent pr år i perioden  2020 til 2025, sier Frédéric Jacquin, som er ansvarlig for Elkems silikon-divisjon.

Investeringene komplementerer selskapets pågående kapasitetsutvidelse ved deres anlegg i Kina, som framfor alt tar for seg veksten i Asia og Stillehavsområdet.

Største investeringen på 10 år

Investeringen er konsernets største organiske investeringsprosjektet ved deres europeiske silikon-anlegg på ett 10-år. Det er planlagt å tas i bruk i tredje kvartal 2023.

Selskapet  ble etablert i 1944 som Rhone-Poulenc, som senere ble til Rhodia Siliciones. På slutten av 1990-tallet ble blant annet The Bluestar Silicones kjøpt opp, mens Elkem ble kjøpt i 2011. Seks år senere byttet selskapet navn til Elkem Group.

 

Kilde: Plastnet.se

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.111