23948sdkhjf

Eierne av isoporprodusenten Jackon selger halve bedriften

Det er Bewi som ha fått tilslag på et bud som dukket opp i forrige uke. Dagens Næringsliv (DN) skriver at selskapet kjøper halve bedriften Jackon for 1,8 milliarder.

Jackon har i lengre tid sagt at det er uaktuelt å selge bedriften, som blant annet produserer og selger isoporplater. Bewi er en totalleverandør av emballasje og isolasjonsløsninger, og opererer dermed i samme marked som Jackon.

Ifølge medier er det andre og tredje generasjon som nå etter gründerne eier og driver Jackon. Selskapet ble etablert i 1956.

 Fått mange tilbud tidligere

Det er andre og tredje generasjon etter gründerne som nå driver Jackon.

Det har lenge ikke vært mangel på tilbud på selskapet, men eierne har hele tiden sagt nei, men med det nye tilbudet fra Bewi kunne de ikke si nei. Bewi har fabrikker over hele Europa, og har hovedkontor i Trøndelag. Jackon har sitt hovedsete i Fredrikstad, og selskapene har vært konkurrenter.

Fredriksstad Blad (FB) skriver at Jackon er et konsern med flere datterselskaper. Den årlige omsetningen er på mer enn tre milliarder kroner og konsernet har 850 ansatte i 21 fabrikker i seks land.

DN skriver at Bewi kjøper Jackon kun hvis de får kjøpe minst 50 prosent av aksjene i selskapet.

Ledelsen i Jackon skal nå ta stilling til oppkjøpet, og om hele konsernet eller bare deler av det skal selges.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125