23948sdkhjf

En spennende reise med PP-materialet

PP-materialet seiler i medvind i det norske markedet.

Det siste året har etterspørselen økt betydelig fordi stadig flere ledningseiere og rådgivere oppdager fordelene med kombinasjonen av formstabilitet, materialstyrke og fleksibilitet for avløpssystemer. Det skriver Snorre Fladberg.

Fladberg er distriktsansvarlig Øst på salg hos Hallingplast, og skrev denne artikkelen opprinnelig for Rørbloggen.

At PP-materialet er 100 prosent resirkulerbart og ikke inneholder noen miljøfarlige stoffer blir vektlagt i stadig sterkere grad.

De fleste avløpssystemer på markedet er sammensatt av minst to materialer, og benytter ofte PP kun til rørdeler og kummer. Hallingplast er en av få leverandører på markedet som utelukkende bruker PP i hele systemet.

Jeg mener vårt produktprogram er godt egnet for våre nordiske forhold og dekker dimensjoner fra DN75 til og med DN630 med 1, 3 og 6 m som standardlengder. Programmet dekker rør, rørdeler, kummer og verktøy.

HELAUTOMATISK: Grunnavløpsrør i PP produseres på egen helautomatisk produksjonslinje hos Hallingplast. FOTO: HALLINGPLAST

Fossilfrie rør kommer

I en tid der klima og miljø har svært stort fokus, slik vi opplevde i den norske valgkampen i høst, er det også gledelig å fortelle at vi nå er godt i gang med et sertifiseringsprogram for grønne, fossilfrie PP-rør. Her kommer råmaterialet fra skogsindustrien i Finland. Her produseres det «grønn olje» av skogsavfall, og av dette kan våre råvareleverandører produsere pellets som vi kan benytte i vår PP-produksjon. Innovasjon koster penger, og foreløpig er råvareprisen betydelig høyere enn på tradisjonelle PP-materialer. Vi håper å kunne levere fossilfrie PP- og PE-produkter allerede neste år.

Du kan lese hele Snorre Fladberg  på Hallingplasts Rørblogg.

Kommenter artikkelen (1)
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.08