23948sdkhjf

Lærling hos Hallingplast: - Følger prosessen fra råmateriale til ferdig produkt

- I produksjonen på Hallingplast er det mange forskjellige og spennende oppgaver. For å bli en god produksjonstekniker gjelder det å være nøye i jobben du gjør. Være god til å samarbeide med andre, men også jobbe selvstendig.

Kjell-Arne Teigen (19) er en av tre elever ved Ål vgs som fikk læreplass som produksjonstekniker hos Hallingplast i sommer. Han valgte industriteknologi fordi det vil gi han muligheten til å få relevant erfaring for utdanningen han ønsker å ta senere i livet.

- Valget falt på industriteknologi fordi jeg har hørt mye bra om linjen og det virket veldig interessant.

Godt arbeidsmiljø

Etter tre måneder som lærling i Hallingplast trives Teigen veldig godt. Han trekker spesielt frem de faglige arbeidsoppgavene, de trivelige ansatte og det gode arbeidsmiljøet.

- Jeg har lært veldig mye så langt. Det er interessant å følge prosessen fra at råmaterialet kommer inn på store siloer for deretter å kjøres gjennom en ekstruder slik at det kommer ut som et ferdig produkt ut i andre enden., sier han, og legger til:

- For å bli en god produksjonstekniker gjelder det å være nøye i jobben du gjør. Være god til å samarbeide med andre, men også å jobbe selvstendig. 19-åringen ser at det er gode muligheter for å ta en videreutdanning etter sine to år som lærling i Hallingplast. Han legger til at alle som ønsker å utdanne seg innen industrifagene bør vurdere Hallingplast som lærlingplass når de skal ut og søke.

LÆRER: Lærling Kjell-Arne Teigen (t.v.) og skiftleder Morten Kolbjørnsen går igjennom dagens agenda. FOTO: HALLINGPLAST

Lærlinger er en fantastisk ressurs

Anita Østro er leder for HR hos Hallingplast og ønsker alle lærlinger velkomne med åpne armer.

- Hallingplast har veldig god erfaring med å bruke lærlinger. I dag har vi sju lærlinger til sammen i produksjonen og på verkstedet, og vi vurderer nå å ta inn lærlinger også innen kontorfag. Vi er en bedrift i vekst og vi trenger flere flinke folk, både i produksjonen og i andre avdelinger. Lærlinger har et veldig godt utgangspunkt fra videregående skole hvor de har fått en grunnleggende opplæring, så kan vi fylle på med spisskompetansen de trenger for å bli en god fagarbeider hos oss. Lærlinger bidrar også veldig positivt i et arbeidsmiljø hvor de kommer inn som friske pust med stor læringsvilje, sier hun.

Fremtidig arbeidsplass for lærlinger

- Gjør du en god jobb og viser evne og vilje til læring og utvikling under lærlingtiden er det ofte en fast stilling i andre enden. Om man i tillegg har ambisjoner og stå-på-vilje er det også muligheter for å bli skiftleder eller få andre spennende stillinger i bedriften på sikt. Hallingplast legger også til rette slik at man kan videreutdanne seg innen teknisk fagskole eller ingeniørgrad mens man er i arbeid. At våre ansatte kan og vil utvikle seg og ta videreutdanninger er viktig for oss som arbeidsgiver, sier Østro. 

Tilrettelagt arbeidshverdag

- Lærlingene i Hallingplast blir fulgt opp veldig godt fra dag en. Vi har stort fokus på opplæring og veiledning i jobb når de utfører praktiske oppgaver. I tillegg så kommer lærlingene rett inn i en skiftordning slik at man fra første stund blir en del av et team og blir behandlet på lik linje med de andre ansatte. Under læretiden i Hallingplast er målet at lærlingene skal få med seg en solid grunnleggende plattform i yrkesutøvelsen slik at man blir en flink, trygg og selvstendig fagarbeider som er klar for arbeidslivet enten hos Hallingplast eller i andre industribedrifter i Hallingdal, sier den HR-ansvarlige ved Hallingplast.

Anita Østro vil anbefale all ungdom til å vurdere yrkesfag som en mulig karrierevei.

- Det finnes veldig mange spennende yrkesfag, spesielt innen teknikk og industtriell produksjon. Hallingdal har også veldig mange spennende læreplasser og fremtidige arbeidsplasser å by på innen industri, sier hun avslutningsvis.

 

Kilde: Hallingplast

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094