23948sdkhjf

Steen-Hansen får millionstøtte til ny notbeskyttelse

Bergensbedriften Steen-Hansen tre har blitt tildelt tre millioner kroner i prosjektstøtte fra Innovasjon Norge for å utvikle mer miljøvennlige produksjonsmetoder av notbeskyttelse.

Støtten er gitt under Miljøteknologiordningen, en offentlig tilskuddsordning til utvikling, pilot og demonstrasjon av ny miljøteknologi.

Prosjektet har som mål å redusere avfall fra malingsproduksjonen med over 90 prosent, noe som vil bety om lag 20 færre vogntog og 500 tonn mindre spesialavfall på veiene hvert år. Dette kommer i tillegg til nullutslipp – produksjonslinjer, returordning for emballasje og miljøvennlige produkter som selskapet allerede har utviklet.

– Spesialavfall er utfordrende, både ved håndtering, transport og deponering. Vi i Steen-Hansen har gjennom mange år kjent på disse utfordringene. En nødvendig del av vår verdikjede er avfallshåndtering, og vi innser at dagens løsninger ikke er forenelig med våre mål om å være en foregangsbedrift for miljø og bærekraft. Dette prosjektet vil føre til en betydelig forbedring av vår verdikjede, og er helt i tråd med våre miljømål, sier Stig Fagerlid, fabrikksjef i Steen-Hansen, i en pressemelding.

Tilskudd fra Miljøteknologiordningen er forbeholdt innovative produkter eller prosesser som løser et miljøproblem. Det er store kostnader forbundet med å teste teknologi i full skala, og muligheten for avkastning på miljøteknologiprosjekter er forbundet med risiko. Gjennom denne ordningen tar det offentlige en del av risikoen for utvikling, bygging og testing av miljøteknologi.

Steen-Hansen er globalt ledende innen impregnering og coating for havbruk, og tilbyr både kobberreduserte og kobberfrie produkter for notbeskyttelse. Selskapet produserer også spesialiserte malingssystemer for industrien, tekstilbeskyttelse, passiv brannbeskyttelse og overflatebehandling med et særskilt fokus på miljø.

All produksjon og produktutvikling skjer på Nesttun utenfor Bergen.

Kilde: Pressemelding fra Steen Hansen

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Dansk mikroplast-undersøkelse møter kritikk
Fant mye søppel og plast utenfor tre elvemunninger i Hardanger
AKVA group utvikler verdens første merd av resirkulert materiale
Protec Scandinavia inngår avtale med Bianna Recycling for hele Norden
Lansering av ny internasjonal standard for håndtering av avfall på fiskefartøy
Rekordpåmelding til Industriens Markedsplass
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.11