23948sdkhjf

Steen-Hansen får millionstøtte til ny notbeskyttelse

Bergensbedriften Steen-Hansen tre har blitt tildelt tre millioner kroner i prosjektstøtte fra Innovasjon Norge for å utvikle mer miljøvennlige produksjonsmetoder av notbeskyttelse.

Støtten er gitt under Miljøteknologiordningen, en offentlig tilskuddsordning til utvikling, pilot og demonstrasjon av ny miljøteknologi.

Prosjektet har som mål å redusere avfall fra malingsproduksjonen med over 90 prosent, noe som vil bety om lag 20 færre vogntog og 500 tonn mindre spesialavfall på veiene hvert år. Dette kommer i tillegg til nullutslipp – produksjonslinjer, returordning for emballasje og miljøvennlige produkter som selskapet allerede har utviklet.

– Spesialavfall er utfordrende, både ved håndtering, transport og deponering. Vi i Steen-Hansen har gjennom mange år kjent på disse utfordringene. En nødvendig del av vår verdikjede er avfallshåndtering, og vi innser at dagens løsninger ikke er forenelig med våre mål om å være en foregangsbedrift for miljø og bærekraft. Dette prosjektet vil føre til en betydelig forbedring av vår verdikjede, og er helt i tråd med våre miljømål, sier Stig Fagerlid, fabrikksjef i Steen-Hansen, i en pressemelding.

Tilskudd fra Miljøteknologiordningen er forbeholdt innovative produkter eller prosesser som løser et miljøproblem. Det er store kostnader forbundet med å teste teknologi i full skala, og muligheten for avkastning på miljøteknologiprosjekter er forbundet med risiko. Gjennom denne ordningen tar det offentlige en del av risikoen for utvikling, bygging og testing av miljøteknologi.

Steen-Hansen er globalt ledende innen impregnering og coating for havbruk, og tilbyr både kobberreduserte og kobberfrie produkter for notbeskyttelse. Selskapet produserer også spesialiserte malingssystemer for industrien, tekstilbeskyttelse, passiv brannbeskyttelse og overflatebehandling med et særskilt fokus på miljø.

All produksjon og produktutvikling skjer på Nesttun utenfor Bergen.

Kilde: Pressemelding fra Steen Hansen

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
1,5 milliarder å spare på laksetransport
SE VIDEO Rails av plast på Geilo
EU: Maks 40 plastposer pr person årlig
Norske næringsaktører vil ha strengere regler for plast
Norske forskere roser Norges lederskap og ber om å bli involvert
EU vil plastemballasje til livs
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
Building Supply NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.094