23948sdkhjf

Lanserte plastbåt – så sank den

Alt så ut til å gå etter planen da Båtfabrikken AS skulle lansere en helt ny plastbåt for ungdom. Men så skulle den testes og godkjennes, og da sa det plutselig stopp.

Båtfabrikken i Solbergelva utenfor Drammen hadde produsert en 13 fot lang plastbåt som skulle passe ungdom godt. Deisgnet var klart, og tre båter var ferdigstøpt. I tillegg var 67 båter solgt, og ytterligere 300 lå i bestilling. Alt så lyst ut for plastbåt-produsenten.

– Så gikk alt galt. Alt. Vi skulle få båten godkjent og hadde fløyet inn en ingeniør fra Tsjekkia som skulle godkjenne båttypen. Da viste det seg at båten var helt ustabil, den trakk til den ene siden og styrestag var helt feil. Til slutt sank den, du skulle ha hørt den lyden, sier Morten Sandaker (37) i Båtfabrikken til Drammens Tidende (DT), som omtalte saken først.

Selskapet hadde benyttet en ingeniør fra NTNU til å designe båten. Det skulle de ikke ha gjort, og NTNU-designeren var den første til å beklage da båten ikke besto testen.

Ifølge DT besto problemet i at det ikke var gjort beregninger med overbygget, og det fantes ikke utregninger for stabilitet eller hvordan båten ville oppføre seg i vann. En kranbil måtte hentes for å få heist båten opp fra vannet under testingen.

Eierne bak Båtfabrikken måtte gjøre opp for seg, og betalte anslagsvis 1,7 millioner kroner tilbake til de som hadde betalt for båten, som ikke ble noe av. Pengene tok de fra egen lomme.

Enden på visa var at selskapet, som ble etablert i 2017, ble tvangsoppløst i 2018. Etter dette har selskapet ligget dødt. 10. august i år kunne bobestyreren legge fram en midlertidig innberetning, og her går det fram av at foreligger ni krav på til sammen 139.578 kroner.

Morten Sandaker sier til DT at han vil satse videre i samme bransje, og at han har lært av det som skjedde.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
EU vil plastemballasje til livs
Plast og isopor har ligget i populært turområde i en måned
Fugler bygger reder av plast og kondomer
Infraplast: Allerede 18 ansatte i Lærdal
EU-initiativ skal fremme resirkulering av plastavfall
Møte om internasjonal plastavtale startet
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
Building Supply NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.125