23948sdkhjf

Våpenforhandler trekker motvillig "Lego-pistol" tilbake

Culper Precision har stoppet salget av en pistol, som designmessig likner på en pistol som kunne vært produsert av Lego.

Det vakte stor oppsikt da "Lego-pistolen" kom på markedet tidligere i sommer. Lego tok straks affære og ønsket ikke å bli assosiert med våpenet. Pistolen så ut som den kunne vært produsert av Lego, og etter en runde med Legos advokater har den amerikanske våpenprodusenten bak pistolen, Culper Precision, valgt å stanse salget og markedsføringen av pistolen, som altså kunne se ut som en Lego-pistol.

Legos advokater på satt på saken

Det skriver plastforum.dk. I tillegg til at Legos advokater ble satt på saken, var det også flere organisasjoner som arbeider mot utbredelse av våpen i USA, som klaget inn saken.

- Dette her er mer uansvarlig og farlig. Selv når våpen ikke likner på leketøy, kommer barn til å bruke dem, skriver stifteren av foreningen Moms Demand, Shannon Watts, ifølge Washington Post.

Eieren av Culper Precision, Brandon Scott, sier til samme avis at en henvendelse fra Lego førte til at han stanset salget og markedsføringen av pistolen. Han sier at henvendelsen fra Lego var «høflig, men kontant», og at hans advokat ga han råd om at Lego hadde en god sak hvis han fortsatte å selge pistolen.

"Block 19" og "Glock 19"

Den Lego-liknende pistolen «Block 19», som er et ordspill på den noe kjedeligere utseende, men fortsatt like dødbringende pistolen «Glock 19», var i salg i kort tid. Scott sier at det ble solgt maksimalt 20 stykker av «Lego-pistolen».

En tekst på våpenforhandlerens hjemmeside viser imidlertid at selskapet mener at kritikken mot pistolen er helt feil. Der går det nemlig fram at pistolen skulle spre kjennskap til og glede ved å bruke skytevåpen. Videre heter det at «selskapet blir kvalm av de siste 30 til 40 års utvikling, der retten til å eie og bære våpen har fått seg ordentlig knekk av frykt for kritikk».

"Våpen er for alle"

«Vi produserte pistolen for å understreke den rene gleden ved skytesporten. I stedet for å leve i frykt for stemmer på sosiale medier valgte vi å lansere «Block 19» i et forsøk på å si at det er ok å eie et våpen uten å gå i kamuflasjebukser. Og at det å eie og avfyre skytevåpen på en ansvarlig måte er en morsom aktivitet», skriver selskapet på sin hjemmeside.

«Våpen er for alle, og vi vil være de første til å tilby nye våpeneiere av alle typer og politiske ståsted velkommen», heter det avslutningsvis.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094