23948sdkhjf

Sammen om sirkulær økonomi

CEFLEX, som er et samarbeid mellom europeiske foreninger og organisasjoner som representerer hele verdikjeden for fleksibel emballasje, er blitt enige om et felles standpunkt om sirkulær økonomi.

CFLEX er også blitt enige om utvidet produsentansvar for fleksibel emballasje, skriver Packnews.

Nettstedet skriver at CEFLES er blitt enige om avgjørende standpunkt når det gjelder å samle inn avfall fra fleksibel emballasje i sirkulær økonomi. Posisjoneringen er en del av en pågående tilpasning av nøkkelsaker som gjennomføres av «Circular Economy for Flexible Packaging – CEFLEX».

Medlemsorganisasjonene har sammen jobbet seg en omfattende prosess med forskning, konsultering og diskusjoner for å komme fram til et felles standpunkt.

Fra september 2020 til februar hadde over 300 interessenter deltatt på dedikerte webinarer, intervjuer og en workshop over to dager med 25 verdikjederepresentanter. Resultatene skal blant annet inngå i et veikart fra CEFLEX som skal sette fart på sirkulær økonomi for fleksibel emballasje.

Det vedtatte utsagnet omfatter følgende:

  • All fleksibel emballasje må samles inn og sorteres, også emballasje for mat som spises i farten
  • For å maksimalisere resirkuleringskvaliteten, bør fleksibel emballasje samles inn i separate strømmer, eller sammen med annen lettvektsemballasje, og ikke blandes med papir, papp eller glass.
  • Fleksibel emballasje må sorteres ut fra blandet avfall for å få samlet inn alle tilgjengelige volumer og bygge opp sirkularitet.
  • CEFLEX og deres interessenter har som mål å jobbe med nasjonale myndigheter og planer for utvidet produsentansvar (EPR) for å utvikle effektive innsamlingssystemer som lar disse materialene sorteres og sendt til gjenvinning.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094