23948sdkhjf

Solid økning for isopor-bedrift

Isoporkasse-produsenten Bewi opplevde kraftig vekst første kvartal i år.

Omsetningen for Bewi var på 149 millioner Euro første kvartal i år, en økning fra 105 millioner samme periode året før.

Bewi produserer fiskekasser og annen emballasje, primært i ekspandert polystyren (EPS), som på folkemunne kalles isopor. Isopor er etter hvert blitt en fellesbetegnelse på disse produktene, men er opprinnelig et varemerke som eies av Brødr. Sunde i Ålesund gjennom selskapet Sundolitt.

Samtidig som Bewis inntekter økte, gikk også kostnadene opp, så driftsresultatet endte på 6,8 millioner Euro. Det tilsvarende beløpet samme kvartal i 2020 var 6,5 millioner Euro.

I en børsmelding skriver Bewi at økningen i inntekten stort sett skyldes bedre volum i alle segmenter i de fleste regionene. I tillegg var det høyere priser for det som går under segmentet Raw. Dette som følge av økte råvarepriser.

– Økningen i salgsprisene kommer etter en historisk skarp økning i råvareprisene, en konsekvens av mangelen på styren i Europa, sier Bewi-sjef Christian Bekken.

– Mangelen på styren har ført til en utfordrende markedssituasjon for EPS-bransjen, inkludert oss. Men vår integrerte forretningsmodell, kombinert med vår robuste anskaffelsesstrategi, har igjen vist å være en konkurransefordel for oss, sier Bekken.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094