23948sdkhjf

Plastbedrift i Vestfold surfer på elbil-bølgen

Sande-bedriften MVP går så bra at de nå ønsker å utvide. Elbil-bølgen er en av de viktigste årsakene til at plaststøperiet kunne notere seg for rekordresultat i fjor.

MVP er tidligere kjent under navnet Martinsen Verktøy og Plast, og har ifølge Sande Avis holdt til i kommunen i 45 år. MVPs spesialitet er blitt sprøytestøping av plast, og bedriften merker nå at elbil-bølgen virkelig har inntatt landet.

– Vi mottar plast i granulatform, varmebehandler det til smeltetemperatur og sprøyter det inn i lukkede former, alt etter kundens ønskede produkter og former, forteller produksjon- og logistikkansvarlig i bedriften Kaia Norberg til lokalavisa.

Økte kraftig

Fra 2019 til 2020 økte driftsresultatet med nesten 350 prosent til 1.468.000 kroner. Årsaken til den kraftige veksten skyldes i all hovedsak ladestasjon-utvikleren Easee, som i 2019 bestilte 20.000 ladedeksler. Året etter økte dette til 80.000, mens inneværende har de en bestilling på hele 550.000 ladedeksler.

Easee ladeboks

PLASTDEKSLER: MVP i Sande produserer plastdekselet til Easees populære ladebokser. Det gjør at bedriften nå går så det suser. FOTO: EASEE

- Det er vi som produserer deres laderes plastdeksler. Når vi har gjort jobben vår, blir delene sendt videre til en annen bedrift for ferdigstillelse, sier andregenerasjonsdriver Kjell Martinsen til Sande Avis.

Ny maskinpark

Som følge av den store økningen har bedriften måttet investere i ny maskinpark til hele 20 millioner kroner. Det er også bygget et helt nytt lagerbygg. Og ikke nok med det. Nå ønsker MVP å utvide ytterligere for å møte kundenes behov.

MVP Sande

INVESTERT: MVP i Sande har investert 20 millioner kroner i ny maskinpark for å møte kundenes behov. FOTO: MVP

- Vi er i dialog med kommunen fordi mye av det nåværende bygget skal bort, og et nytt med en ytterligere etasje er i planene våre. Disse er innenfor rammetillatelsen, og at jeg er trygg i min sak for en godkjenning, avslutter den daglige lederen i MVP optimistisk.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.126