23948sdkhjf

22 av 35 smittet: Koronautbrudd hos plastbedrift

22 av om lag 40 ansatte har fått påvist koronaviruset ved Gyli Plast i Søgne på Sørlandet.

Onsdag i forrige uke var det en ansatt som fikk påvist korona. I løpet av sist helg har ytterligere 21 ansatte fått påvist viruset. Alle sammen jobben i produksjonen, så utbruddet påvirker driften ved Gyli Plast, skriver Fædrelandsvennen.

Utbruddet har ført til at bedriften har måttet stenge helt ned, og markeds- og teknologisjef Kai-Vidar Utsogn, sier til avisa at det kan gå mellom 10 til 14 dager før produksjonen er oppe på et normalt nivå igjen.

Gyli Plast har om lag 40 ansatte, der 35 av dem jobber i produksjonen. Nå er altså 22 av disse koronasmittet. Gyli Plast driver med såkalt vakuumforming av termpolast. Volvo CE i Sverige er den største kunden, fordi plastbedriften leverer plastdeksler til dem.

Gyli Plast

SMITTEUTBRUDD: 22 av 40 ansatte ved Gyli Plast i Søgne har fått påvist koronaviruset. FOTO: GOOGLEMAPS

Ukentlig kjører det mellom 10 og 14 semitrailere med varer ut fra Søgne til store kunder som Volvo, ABB og Bosch. Utsogn sier til Fævennen at de gjør sitt ytterste for at leveransene fra dem ikke fører til linjestopp hos kundene.

Han karakteriserer ikke smittesituasjonen som alvorlig, men trist.

10 ansatte har testet negativt for korona, og man venter fortsatt på tre svar. Bedriften håper og tror dermed at det ikke skal bli vesentlig større smitte.

Ingen av de smittede har så langt hatt alvorlige symptomer.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078