23948sdkhjf

Pippip Ferner er årets vinner av Gullklypa 2020

Norges gjeveste miljøpris går i år til Pippip Ferner, for hennes kreative innsats og engasjement i kampen mot marin forsøpling.

Gullklypa-utdelingen er en del av den årlige Hold Norge Rent-konferansen, og det var klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn som delte ut den gullforgylte søppelklypa og en sjekk på kr. 5 000 fra Ragn-Sells til årets vinner, Pippip Ferner fra Asker.  

Lager kunst av plastsøppel

Pippip Ferner er en aktiv rydder både i fjæra og i urbane strøk. Hun er også kreativ i sin innfallsvinkel til plastproblematikken: 

«Over lang tid har Pippip Ferner visualisert plastsøppelproblemet gjennom sin kunst på en slagferdig måte med bred rekkevidde. Hennes kreativitet engasjerer på tvers av alder og geografi, også utenfor landets grenser», heter det blant annet i juryens begrunnelse. 

«Det er særlig gjennom oppsirkulering av søppelet til formidlende kunst hun har sin store styrke», heter det videre i begrunnelsen.  

Ferner formidler også gjennom workshops for barn og unge og er en drivkraft i det kreative prosjektet Guerrilla Plastic Movement.   

I godt selskap 

Pippip Ferner var en av fem finalister blant over 70 innsendte forslag tilsendt juryen, og det var som alltid er en hard kamp om seieren. 

Finalsitene Ina Giske fra Sunnmøre, Martin Helseth fra Ålesund, miljøorganisasjonen In the Same Boat og Norges Miljøvernforbund med Ruben Oddekalv er alle uvurderlige bidragsytere i kampen mot forsøpling.     

Om Gullklypa

Hold Norge Rent deler årlig ut «Gullklypa» til enkeltpersoner eller institusjoner som har gjort en spesiell innsats mot forsøpling. Prisen er en hyllest til en ildsjel eller organisasjon som har gjort en ekstraordinær innsats mot marin forsøpling i året som er gått, og ble første gang utdelt i 2004.

Kilde: Pressemelding fra Hold Norge Rent

Kommenter artikkelen

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094