23948sdkhjf

Munnbind-produsent frykter for nedleggelse

Munnbind-produsenten InnoVern i Sykkylven må kjempe for å unngå nedleggelse.

Det skjer etter at ordren på 20 millioner munnbind til det norske helsevesenet er innfridd ved utgangen av året. InnoVern er landets første spesialfabrikk som produserer kirurgiske munnbind, og ble etablert i fjor da pandemien brøt ut i Norge. Bakgrunnen for etableringen var et ønske om at Norge skulle være selvforsynt med munnbind.

Gründer og styrerepresentant i InnoVern, Lars Einar Riksheim, er spent på hva som skjer med produksjonen når pandemien er på retur.

-Jeg mener Norge må sørge for å ha egne varer i beredskap. Slik kan norsk spisskompetanse utnyttes og gjøre landet langt på vei uavhengig av importutstyr når grensene stenges. Det handler om rikets sikkerhet, sier han. Han påpeker også at smittevernutstyr går ut på dato. For munnbind er tiden to år, mens for andre produkter er det fem år.

Innovern munnbind

GODKJENTE MUNNBIND: InnoVern produserer kirurgiske munnbind. FOTO: INNOVERN

Senterpartiet har fremmet et forslag for Stortinget om at beredskapslagrene må ha norskprodusert smittevernutstyr, men dette forslaget får ikke flertall i Stortinget. Av den grunn mener styrelederen i InnoVern, Leif Jarle Aure, at selskapet nå også må jobbe mot det private markedet.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.093