23948sdkhjf

Trelleborg-fabrikk selges

Den nåværende ledelsen ved Trelleborgs fabrikk i Krokstadelva kjøper bedriften fra Trelleborg.

Det melder plastnet.se.

Avtalen om salget av Trelleborgs avdeling i Krokstadelva forventes å bli sluttført i løpet av andre kvartal i år.

Trelleborgs avdeling i Krokstadelva utvikler og produserer i all hovedsak gummibaserte brannbeskyttelsesløsninger og termisk isolering som brukes ved olje- og gassutvinning til havs.

I tillegg til den lokale ledelsen er også en annen lokal aktør kjøper. Fabrikken som nå selges, hadde en omsetning på 304 millioner kroner i fjor.

Det var for noen uker siden at Trelleborg AB varslet at konsernet ville selge fabrikken ved Drammen. Nå er altså salget klart.

- Når en strategisk granskning ble gjennomført av enheten i Norge i slutten av 2019, var det klart at et salg var det beste alternativet for oss og for denne olje- og gassvirksomheten. Det føles derfor i dag godt å kunne annonsere og kommunisere transaksjonen, sier konsernsjef Peter Nilsson i Trelleborg.

Selv om Trelleborg selger den norske fabrikken i Mjøndalen, vil selskapet ikke helt gi slipp på sin tilstedeværelse inn mot olje og gass helt. Andre deler innen konsernet som utvikler, produser og selger produkter og løsninger til segmentet olje og gass, som for eksempel sikkerhetskritiske tetninger, slangesystem og andre sikkerhetsløsningen for flytende naturgass, vil fortsatt eksistere innad i konsernet.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.081