23948sdkhjf

General Electric: Svensk datterselskap må si opp ansatte

60 personer risikerer å miste jobbene sine når General Electric varsler om oppsigelser hos sitt datterselskap Arcam i Sverige.

Eierne vil flytte produksjonen til Tyskland. Den siste beskjeden om mulige oppsigelser kommer bare et halvt år etter at 90 ansatte ble sagt opp i selskapet i september i fjor.

Arcam er et 3d-print-selskap som holder til i Mölnycke utenfor Gøteborg, og nå har de ansatte fått en tøff beskjed fra eieren General Electric, som for fire år siden kjøpte opp selskapet. Nå kommer meldingen om at 60 ansatte mister jobbene sine fordi produksjonen skal flyttes til Tyskland.

Oppsigelsene i oktober i fjor skyldtes koronapandemien. Arcam utvikler nemlig 3D-printere til flyindustrien, en industri som ble svært hardt rammet av koronapandemien i fjor.

- Våre egne og bransjens øvrige data tilsier at det vil ta to til tre år før den additative industrien vil være tilbake på nivået før pandemien. Konsernledelsen har flere måneder jobbet med å tilpasse og effektivisere virksomheten og minske kostnadene, samtidig som man forbereder seg for framtidig vekst, sier presseansvarlig Shaun Wooton hos General Electric Additive.

En av hovedårsakene til at GE ønsker å flytte produksjonen til Tyskland er at der eies anlegget av selskapet selv, mens man i Mölnycke bare leier. Slik det ser ut nå, så blir avdelingen for forskning og utvikling samt supportfunksjoner, værende i Mölnycke.

Forhandlinger med fagforeningene er i gang, men det er i skrivende stund usikkert hvor mange av de 160 ansatte som får beholde jobbene sine.

Kilde: Kilde: plastnet.se

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109