23948sdkhjf

Plastrørindustrien bekymret for økte råvarepriser

Plastrørindustrien i Norge fortviler og er bekymret for økende råvarepriser. Som igjen fører til leveringsutfordringer.

Det skriver Byggfakta, som har vært i kontakt med både Pipelife, Hallingplast og HAplast. Alle kan bekrefte at den kraftige økningen i råvareprisene gir leveringsproblemer til aktørene – ikke bare i Norge, men i hele Europa.

Dette er det mest dramatiske som har skjedd på det siste 10-året, sier salgs- og markedssjef i Hallingplast, Sverre Tragethon, til nettstedet. Det skal være prisen på gassene som brukes til å produsere plastrørene som har økt. Som Plastforum skrev for ei ukes tid siden skyldes prisøkningene driftsproblemer ved flere av de store petrokjemiske anleggene, og kulda som rammet Texas tidligere i år. Oppå dette kommer altså koronapandemien.

- For oss i Hallingplast betyr dette økte produksjonskostnader. Råvarene utgjør en betydelig andel av de totale kostnadene, og det betyr at vi blir tvunget til å øke prisene i tillegg til at marginene våre også blir presset, sier Tragethon i Hallingplast til Byggfakta. Han kan legge til at Hallingplast er en aktør med langsiktighet og god økonomi, og det hjelper når leveringsproblemene oppstår.

Adm. dir. Sigmund Aandstad hos Pipelife bekrefter det Tragehton sier, og opplyser til Byggfakta at de i januar sendte ut varsel om prisøkning til sine kunder. Pipelife har så langt klart å opprettholde sin leveringsevne, men har måttet justere sine produksjonsplaner til en viss grad.

Disse to får støtte fra Geir Hamnvik, som er innehaver av HAplast i Troms.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

4.014