23948sdkhjf

Sterk vekst i industriproduksjonen - ikke så bra for plast

Norsk industriproduksjon hadde en klar vekst på 2,5 prosent fra desember 2020 til januar 2021, viser sesongjusterte tall. Sterk vekst i blant annet metallindustrien bidro mye til oppgangen.

På den motsatte siden, ble den samlede oppgangen i industrien i januar dempet av lavere produksjon i næringsgruppen gummi, plast og mineralsk industri.

Næringsmiddelindustrien bidro mest til den samlede produksjonsøkningen i tremånedersperioden, men også oljeraffinering, kjemisk og farmasøytisk indsutri, metallindustrien og bygging av skip og oljeplattformer bidro også sterk til veksten i perioden, skriver Statistisk sentralbyrå (SSB).

Indeksnivået for industriproduksjonen var på 118,8 (2005=100) i perioden november 2020- januar 2021 mot 115,9 i foregående tremånedersperiode. Etter det kraftige fallet fra mars til mai 2020 har industriproduksjonen hentet seg inn, og ligger i januar på et høyere nivå enn før koronaepidemiens inntog.

Sesongjusterte tall viser at industriproduksjonen hadde en sterk økning på 2,5 prosent fra desember 2020 til januar 2021. Det var næringsmiddelindustrien som bidro mest til den samlede produksjonsøkningen med en vekst på hele 4,3 prosent. Veksten kan spesielt knyttes til en økning innen foredling og konservering av fisk grunnet høye slaktevolum og foredling av pelagisk fisk. Næringsgruppen oljeraffinering, kjemisk, og farmasøytisk industri hadde også en klar vekst i den samme perioden grunnet høy produksjon av farmasøytiske produkt. I tillegg bidro også næringer som metallvare- og maskinindustrien positivt.

På den motsatte siden, ble den samlede oppgangen i industrien i januar dempet av lavere produksjon i næringsgruppen gummi, plast og mineralsk industri. Det var særlig lav produksjon innenfor produksjon av betong og sement grunnet lav temperatur i januar.

 

 

Kilde: Statistisk sentralbyrå (SSB)

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125