23948sdkhjf

ØPD gikk konk, ble kjøpt opp og nå tilbys flere ansatte jobb

ØPD i Stathelle begjærte i februar oppbud, men nå har et entreprenørselskap kjøpt opp to av prosjektene selskapet hadde. Det betyr at flere av de ansatte tilbys jobb.

100 ansatte sto i fare for å miste jobben da ØPD i februar begjærte oppbud. Men nå ser det ut til at flere av de ansatte er sikret nye jobber siden et entreprenørselskap har kjøpt opp to av prosjektene ØPD jobbet med da det meldte oppbud.

Ifølge Telemarksavisa (TA) er det Kongsberg-selskapet BMO Entreprenør som har kjøpt to av ØPDs større prosjekter. I tillegg har BMO også kjøpt en del utstyr og varelager. BMO Entreprenør er en del av Endur ASA-konsernet, som også eide ØPD.

Bobestyreren forteller til TA at det ikke er overraskende at BMO gjør det de nå gjør, fordi de to prosjektene passer godt inn i deres strategi. I tillegg var Kongsberg-bedriften også villig til å tilby mest penger.

Rammen på avtalen som er inngått med BMO er på 18,8 millioner kroner, og det vil ligge besparelser på om lag 20 millioner kroner.

I tillegg har BMO tilbudt et sted mellom 15 og 20 av de tidligere ansatte i ØPD jobb. BMO har tidligere rekruttert ansatte fra ØPD.

Hva som skjer med de øvrige 80 ansatte i ØPD er ikke avklart, men foreløpig står de altså uten jobb.

TA skriver at ØPD har vært dårlig styrt over lang tid, og selskapet har i løpet av de siste årene hatt hele åtte ulike ledere.

Ifølge konkurskjennelsen har selskapet en samlet gjeld på 162 millioner kroner. I tillegg kommer lønnskrav, erstatningskrav og annet, så det vil nok bli betydelig mer.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11