23948sdkhjf

Sel trolig kvalt av plast

En sel ble nylig funnet i fjæra i Nordfjordeid. Rundt halsen hadde den plast som hadde laget dype sår. Det antas at plasten kvelte selen.

Det var en plasttrakt, ifølge NRK, som førte til at det dype såret rundt selens hals. Plasttrakten hadde selen hatt rundt hodet, og det er dette som trolig har kostet den livet.

-Dette skjærer langt inn i sjela, sier Naturvernforbundets lokallagsleder i Stad kommune, Thorleif Jakobsen til NRK. Han mener at funnet beviser at vi må bli langt flinkere til å rydde havet og strendene for plast.

-Vi ser nå hva som skjer med plastsøppelet som flyter rundt i havet, og vi ser nå hva som skjer med dyrelivet i havet, sier Terje Lislevand. Han er førsteamanuensis ved Universitetsmuseet i Bergen.  Han kaller funnet trist, men ikke veldig overraskende.

Det er i år tre år siden verden fikk øynene opp for plast i havet da en hval ble funnet død med 30 plastposer i magen. Den ble funnet på Sotra utenfor Bergen. Det førte til en voldsom interesse for plastforurensning i havet, men nye funn av plast i dyr viser at verden har en lang vei å gå før plastforurensningen av havet er historie.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125