23948sdkhjf

Diplom Is velger bort «Carbon Black»

Fram til nå har Diplom Is’ bokser fra Royal inneholdt fargen «Carbon Black». Men det skal det bli slutt på, og et nytt design skal forhindre at tre millioner isbokser går opp i røyk.

Fargen «Carbon Black» finnes i svært mye emballasje, men utfordringen for emballasje med denne fargen er at den er svært vanskelig for sorteringsmaskiner å sortere. Nå tar Diplom Is skritt for å være mer bærekraftig, skriver selskapet i en pressemelding.

Siden sorteringsmaskinene ikke har kunnet sortert Royal-boksene, er det blitt gått til produksjon av varme

.

- Bærekraft er viktig for oss i Diplom-Is. Vi tar vår del av ansvaret og jobber aktivt med å redusere fotavtrykket vårt og utvikle nye produkter som representerer gode miljøvalg i hverdagen, sier Anne Borge Sturød, markedsdirektør i Diplom-Is pressemeldingen.

Diplom-Is har sammen med sin emballasjeleverandør jobbet for å løse problemet og resultatet har blitt en ny farge kalt «Non carbon black».

- Skulle vi fortsette å produsere Royal i sorte isbokser, måtte vi finne en løsning på sorteringsutfordringen. Gjennom å bytte til fargen «Non carbon black» kan Royal-isboksene fra Diplom-Is sorteres og resirkuleres som vanlig plast, sier Sturød.

Diplom Is’ nye isbokser har vært gjennom tester ved et norsk og tysk gjenvinningsanlegg, og de er nå sertifisert for sortering og gjenvinning i hele Europa.

- Vi har gjennomført grundige tester for å være sikre på at vi leverer på de kravene som er satt. Vi ønsker å bidra til et mer bærekraftig samfunn gjennom gode sirkulære løsninger, og dette gjør det mulig å gjenvinne nærmere tre millioner isbokser til annet plastholdig materiale, sier Sturød.

Det tilsvarer 130 tonn plast.

De nye isboksene vil gradvis erstattte de gamle i løpet av 2021.

 

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078