23948sdkhjf

Stengte grenser: Trår til for Nexans

De er gått av med pensjon fra Nexans fabrikk i Halden. Men nå trår de til, når stengt grense hindrer utenlandske arbeidere å komme til landet.

Ved kabelfabrikken til Nexans i Halden er det mange svenske arbeidere, men etter at regjeringen stengte grensene, sliter de med å få gjort jobbene gjort. Derfor mottok tidligere ansatt og nå pensjonist, Kai Stenersen, en telefon fra fabrikken. Kunne han tenke seg å steppe inn i en tøff periode?

Ja, det kunne han, skriver NRK.

Nexans-fabrikken ligger i Iddefjorden – på grensen mellom Norge og Sverige, og da grensene ble stengt, ble det vanskelig for de svenske ansatte å komme seg over grensen og på jobb hos Nexans.

Derfor trår Kai Stenersen til. Han gikk av med pensjon for fire måneder siden. Nå er den tidligere maskinentreprenøren tilbake «på jobb».

– Siden jeg hadde anledning til å ta noen dager, var det helt naturlig å komme tilbake. Særlig så lenge man fortsatt har kompetansen og er fersk i pensjonisttilværelsen, sier Stenersen til NRK.

UTFORDRINGER: Grensestengning og koronutbrudd i Halden har ført til problemer for Nexans fabrikk i byen. FOTO: NEXANS

Så langt har HR-avdelingen ved Nexans Halden kontaktet fem pensjonister. I tillegg har flere meldt seg når de har hørt hvilke problemer bedriften har fått. For Nexans-fabrikken er nemlig helt avhengig av grensependlerne for å få hjulene til å gå rundt.

Når man i tillegg vet at Halden er rammet av et utbrudd med det muterte koronaviruset, og mange ansatte er i karantene, så sier det seg selv at situasjonen blir ekstra prekær for kabelfabrikken.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11