23948sdkhjf

Lørdag 13. mars inviterer vi til Vårryddedagen

Når snøen smelter, dukker søppelet opp! Hold av datoen, og få med deg vår nye ryddedugnad og åpningen av ryddeåret 2021 sammen med frivillige over hele Norge.

Etter nøye overveielse og i samråd med ryddemiljøet flytter Hold Norge Rent(HNR)  Strandryddedagen og Strandryddeuka til høsten for å unngå storstilte oppryddingsaksjoner i mai mens hekketiden er på topp. 

HNR oppfordrer imidlertid til rydding på våren før fuglene kommer tilbake og hekkingen starter, og vi inviterer alle som befinner seg i snø-  og isfrie områder til å bli med på den nye nasjonale Vårryddedagen som arrangeres lørdag 13. mars.

Slik deltar du på Vårryddedagen.

Søppelet dukker opp når snøen smelter

Et sikkert vårtegn er at det dukker opp søppel i takt med at snøen smelter. Heldigvis er vi i Norge glad i vårdugnader, og flere tusen frivillige engasjerer seg hver vår.

Vårryddedagen er en ryddekampanje som skal bidra til å fjerne søppel fra norsk natur før ferdselsforbudet trer i kraft 15. april.

Siden Strandryddeuka flyttes permanent til september og etterlater seg et tomrom, skal Vårryddedagen bidra til å fylle dette tomrommet og oppfylle ønske fra frivillige aktører om å gjennomføre en ryddekampanje om våren.

– Målet med Vårryddedagen er å ha en felles ryddedag når søppelet kommer til syne etter snøsmelting og før hekketiden er i gang for fullt, sier Heidi Gromstad, prosjektleder for ryddekampanjer i Hold Norge Rent.

Dersom situajsonen med pandemien tillater det i mars, ønsker vi å engasjere familier, vennegjenger, friluftsråd, lag og foreninger, kommuner, avfallsselskap og ellers alle som vil bli med på Vårryddedagen. Følg alltid råd fra lokale myndigheter og Folkehelseinstituttet.

NB! Grunnet is og snø gjennomføres Vårryddedagen hovedsakelig i Sør-Norge, på Vestlandet og i Midt-Norge med værforbehold for fylkene i Nord-Norge og Innlandet.

– Men til tross for at snøen kanskje hindrer rydding i noen deler av landet, håper jeg at flest mulig blir med på Vårryddedagen, avslutter den nye prosjektlederen.

Les mer om våre nasjonale og regionale ryddekampanjer her.

Registrer det du finner i Rydde

Alle oppfordres til å registrere planlagte ryddeaksjoner og funn i Rydde. Ved å registrere aksjonene på ryddenorge.no kan vi se hvor mange som deltar, hvor mye vi rydder sammen, og hvor behovet for å rydde fortsatt er stort. Opprett en bruker og registrerer ryddeaksjonen(e) dine via Rydde, så blir du med i tellingen og folkeforskningen.

Kilde: Pressemelding fra Hold Norge Rent

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094