23948sdkhjf

Sverige blir med i European Plastic Pact

Sammen med 14 andre land og om lag 60 selskap har Sverige nå skrevet under European Plastic Pact, og dermed forpliktet seg til å arbeide for en mer bærekraftig plastanvendelse.

European Plastic Pact er en sammenslutning mellom myndigheter, regjeringer og private selskap som sammen vil att Europa skal ha en bærekraftig plastøkonomi. Dels gjennom å minske plastavfallet, men også ved å føre sammen alle aktører i kjeden.

Det er plastnet.se som skriver dette.

De aktørene, myndighetene og regjeringene som har skrevet under har forpliktet seg til følgende innen 2025:

  • Sikre at alle plastforpakninger og engangsartikler som slippes på markedet er så gjenvinnbare som mulig, men aller minst gjenvinnbare senest 2025. 
  • Arbeide for at bruken av plastforpakninger og engangsplastprodukter gjøres på en mer ansvarsfull måte, slik at mengden plast tilføres, går ned med minst 20 prosent innen 2025.
  • Øke sin innsamlings-, sorterings- og gjenvinningskapasitet med minst 25 prosentenheter senest 2025 og nå et nivå som speiler etterspørselen av gjenvunnet plast. 
  • Øke bruken av gjenvunnet plast i nye produkter og forpakninger senest 2025 slik at selskap som bruker plast i gjennomsnitt har 30 prosent gjenvunnet plastråvarer i sine produkter og forpakninger. 

Det er frivillig å delta i sammenslutningen, men å skrive under betyr at forpliktelsene vil bli fulgt opp. Utviklingen kommer til å bli overvåket og rapporteres hvert år av alle som har skrevet under, og et sekretariat vil samle inn og presentere resultatene.

Sveriges representant i sammenslutningen er Naturvårdsverket, og de sitter også i styringsgruppen.

 

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.063