23948sdkhjf

Konkurs – sju mister jobben før jul

Vikingtelt AS, som produserer såkalte spikertelt i aluminium og plast, er konkurs. Sju ansatte mister jobben.

Det skriver Drammens Tidende (DT).

Bedriften har holdt til på Klokkarstua i tidligere Hurum kommune – nå Asker kommune – i 12 år, og produsert såkalte spikerfortelt til campingvogner. Tidligere ble disse produsert i tre, men de senere årene er det aluminium og plast som gjelder for disse «forteltene». I fjor omsatte, ifølge DT, firmaet for 12,7 millioner kroner, men i år har koronaen gjort det tøffere for bedriften.

Banken ga tidligere i år et nødlån til Vikingtelt som følge av koronapandemien, men da banken ikke vil forlenge lånet, måtte selskapet se seg nødt til å slå seg konkurs. Det betyr at sju ansatte nå mister jobbene sine før jul.

Ifølge avisa førte koronapandemien til at det ble vanskeligere å få inn deler og varer til Norge, og da søkte og fikk selskapet et såkalt nødlån hos banken. Styreleder Arne Hjorth forteller til DT at han fikk muntlig avtale om forlengelse av lånet, men dette har nå banken sagt nei til.

- Dermed ble oppbud eneste alternativ, sier han.

Han synes det er bittert at ikke banken ville forlenge lånet, og han tenker primært på de sju ansatte som nå mister jobbene sine. For bare ett års tid siden hadde bedriften 17 ansatte. Hjort opplyser videre at den store caravan-messen på Norges Varemesse ble avlyst i år grunnet koronaen. Her hadde selskapet godt salg som ga mye produksjon.

HURUM: Vikingtelt AS holdt til i i dette industrifeltet på Klokkarstua i tidligere Hurum kommune. Nå tilhører Klokkarstua Asker. FOTO: GOOGLEMAPS

I tillegg til Klokkarstua hadde også Vikingtelt produksjon i Litauen.

Bobestyreren opplyser at det var stor gjeld i selskapet, og mye av varelageret og driftstilbehør skal være pantsatt i banken. Hans primære oppgave nå blir derfor å sørge at de sju ansatte får dekket lønn og feriepenger fra NAV.

DT har vært i kontakt med daglig leder for Vikingtelt AS, men han opplyser at han ikke har noen kommentarer til konkursen i selskapet.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.093