23948sdkhjf

Truer med å flytte ut av kommunen – får ikke sette opp plasthall

Firmaet ønsker å sette opp en plasthall fordi selskapet går så det griner. Men kommunen sier nei. Nå truer elektrofirmaet Elcor AS å flagge ut fra Øvre Eiker kommune.

Elektrofirmaet Elcor AS er med sine 75 ansatte en stor bedrift i Øvre Eiker kommune. Selskapet har mer enn nok å gjøre for tiden, og trenger mer produksjonsplass, og ønsker derfor å sette opp en midlertidig plasthall. Men kommunen sier nei, skriver Drammens Tidende (DT).

Plasthallen skal settes opp bak selskapets hovedbygg, og vil ifølge regionleder Øst i Elcos avdeling i Hokksund, Bengt Fjellheim Olsen, ikke være til sjenanse for noen.

Han sier til avisa at hallen vil frigjøre plass i produksjonen til 10 ti 15 nye montører og lærlinger.

-Når kommunen sier nei til et firma som trenger å ekspandere, setter det en midlertidig stopper for videre ekspansjon og nye ansatte i Hokksund. Hvis dette er kommunens holdning, kommer vi til å flytte når leiekontrakten vår går ut eller når vi virkelig trenger mer plass, sier han til DT.

Avisa skriver at det har vært mye fram og tilbake i forbindelse med søknadsprosessen, og det endelige avslaget kom for få uker siden. Arbeidstilsynet har ikke noe å si på at den 209 kvadratmeter store plasthallen kan settes opp. Men kommunen har en annen mening.

Ordføreren i Øvre Eiker uttaler til avisa at han ikke er kjent med den konkrete saken, men at kommunen følger reguleringsplanen for området. Videre skriver kommunen i et brev til eiendomseier CK Nor Bygg, som har søkt på vegne av Elcor, at plasthallen vil være synlig fra E134, som av kommunen ansens som den viktigste «inngangsporten til Øvre Eiker». Videre heter det at kommunen på generell basis ikke ønsker å tillate å sette opp plasthaller.

«Kommunen har ikke som praksis å godkjenne plasthaller som permanente konstruksjoner. Plasthaller kan kun godkjennes som midlertidige konstruksjoner», skriver kommunen også, som anbefaler å søke om plasthallen satt opp på et annet egnet sted på området.

Det har gårdeier sagt nei til.

Elcor har en leiekontrakt på seks år. Hva som skjer når den kontrakten utgår og de ikke får sette opp plasthallen er uvisst. Men at stemningen er dårlig hos ledelsen og ansatte i bedriften, synes helt klart.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.063