23948sdkhjf

Vil spylervæske-plastdunker til livs

Spylervæskeprodusenten Rensikt tenker miljø, og vil plastdunkene med spylevæske til livs. Bedriften satser på dispensene som er plassert på ulike steder, akkurat som en bensinpumpe.

Til vanlig selges det utallige spylervæskedunker fra bensinstasjoner og andre utsalgssteder i hele Norge. Nå har Rensikt kommet opp med et nytt konsept, som er basert på samme ide som en bensinpumpe: Dispensere som er plassert rundt omkring i Norge, der man fylle på spylervæske. Det fører til mindre plastavfall, skriver Haugesunds Avis.

Daglig leder Jens Inge Ingvaldsen sier til avisa at de med dette vil gjøre spylervæske litt mer miljøvennlig.

– Vi hadde alt utviklet salgsplattformen i forbindelse med en selvbetjent automat for bytting av propangassflasker. Dispenseren vi satte ut på Frakkagjerd var en tidlig prototyp av en løsning vi hadde tenkt på i noen år. Tilbakemelding fra brukere gjorde at vi bestemte oss for å starte selskapet Rensikt. Dette har vi stor tro på selv, forteller han til avisa.

DISPENSER: En av dispenserne med spylervæske som er satt ut ut fra Rensikt. FOTO: RENSIKT

Ved å plassere ut 500 beholdere med spylervæske vil man spare flere tonn med plast. Hver beholder tilsvarer 300 dunker med vanlig spylervæske. Med Rensikt-løsningen kan bilistene fylle spylervæske rett på bilen.

Nå står 50 nye dispensere for tur – først på Østlandet.

Spylervæsken importeres i konsentrert form fra Danmark, og blandes med vann lokalt. Også det for å redusere transportbehovet, heter det i artikkelen.

Hvordan foregår så betalingen, vil du kanskje lure på? Jo den foregår med vipps, og tilbakemeldingen på de to dispenserne som er satt ut i nærmiljøet har vært gode.

Så langt har bedriften Atheno på Stord og Sparebanken Vest bidratt med 20.000 kroner i form av en idepris. I tillegg bidrar Handelens Miljøfond med 500.000 kroner.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094