23948sdkhjf

Innbrudd hos plastryddeorganisasjon

I forrige uke ble miljøorganisasjonen Plastpiratene i på Filtvet i Asker kommune utsatt for et større tyveri.

Plastpiratene holder til på Filtvet der de har fått låne et gammel tankanleggområdet. Det var dette området som fikk utbudne gjester på besøk i forrige uke. En rekke gjenstander, blant annet malerier og annet privat inventar, som initiativtaker Andreas Brandvoll har fått tak i for å selge, slik at organisasjonens økonomi kan gå rundt.

Røyken og Hurum Avis melder at tyvene har tatt med seg malerier, smykker, droner, elektronisk utstyr, dekk og båtmotorer som til sammen har en stor verdi. Brandvoll anslår at det ble stjålet produkter for opptil en halv million kroner.

Politiet er kopet inn i saken, og de har funnet en del av maleriene, men ikke alt det andre utstyret.

Den daglige lederen for Plastpiratene tror at innbruddet kan være en hevn for en hendelse som hendte tidligere i høst da han oppdaget en ukjent bil som hadde parkert på området. Eieren kunne ikke gjøre rede for hvorfor han sto der, og Brandvoll sperret bilen inne på området mens han ringte politiet. Da stakk mannen av, og siden har ingen sett ham.

Plastpiratene holder til i indre Oslofjord og rydder plast og annen søppel i sjøen. I tillegg hever de også mindre båter som ligger på bunnen.

Men organisasjonens økonomi er stram, og tidligere i år måtte Andreas Brandvoll selge unna den 80 fot store båten «Bergvåg» for å kunne dekke utgiftene denne høsten. Båten ble brukt til å reise ut på fjorden for å rydde plast.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.203