23948sdkhjf

Engen ny adm. dir. i Astrup

Lederskifte i metallgrossisten Astrup AS og ny ledergruppe skal etableres.

John Børge Halvorsen går i pensjon til nyttår og Thomas Engen (51) overtar som administrerende direktør fra 1. januar.

- Jeg har vært i selskapet i mer enn 20 år i ulike roller. De siste 10 årene har jeg vært salgs- og markedsdirektør og vært en del av ledelsen. Nå blir det veldig artig å få lov til å styre bedriften videre med den bakgrunnen jeg har mot kunder og marked i samarbeid med de andre ansatte i denne fantastiske bedriften, sier Thomas Engen til Metalsupply.

Han sier at det er en tillitserklæring og bli spurt om å være ny adm. dir. i et selskap der lederfunksjonen stort sett har vært i familien.

Halvorsen, som fyller 68 i desember, har hatt stillingen siden 2016. Engen overtar som toppleder etter mange år som salgs- og markedsdirektør. Det vil i den forbindelse bli etablert en ny ledergruppe i det 163 år gamle familieselskapet.

Engen sier at Astrup har en eier som investerer i bedriften og tenker langsiktig, og at hans jobb blir å sikre at Astrup fortsatt skal inneha tetposisjonen som den grossisten i bransjen med best logistikk og leveringspresisjon.

- Vi skal også gjennom et generasjonsskifte der mange med lang erfaring innen noen år vil måtte erstattes. Jeg skal også jobbe med å fortsette prosessen med å digitalisere prosessene hos oss, blant annet å utvikle kundeporten ytterligere, sier Engen til Metalsupply.

- Hvordan har det gått for Astrup så langt under koronapandemien?

- Det går bra. Vi har hatt litt lavere aktivitet enn normalt, men det er ikke urovekkende. Vi er litt nervøse for den langsiktige virkningen av lav oljepris og hva det har å si for olje- og energibransjen, sier Engen. Han legger til at Astrup merker at det er litt lavere etterspørsel i oljeindustrien, spesielt i Grenlandsområdet, mens bygge- og anleggsbransjen på Østlandet går svært bra.

Astrup AS har metaller, spesialstål og plast som sin kjernevirksomhet. Selskapet har hatt en fin utvikling de senere år og gruppen omsatte for 850 millioner i 2019.

 

Kilde: Presemelding fra Astrup

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.079