23948sdkhjf

Bioplast like giftig som vanlig plast

Bioplast lages gjerne mer bærekraftig en vanlig plast, men inneholder like mye giftige stoffer som vanlig plast.

Det er Gemini.no som skriver dette. Vanlig plast produsert av olje, er ikke bærekraftig. I tillegg kan den inneholde stoffer som kan være farlige for mennesker og dyr å få i seg. Derfor har mange sverget til bioplast, der produksjonen foregår på en langt mer miljøvennlig og bærekraftig måte. Gjerne laget av resirkulertbart materlale eller cellulose fra planter. Den kan være biologisk nedbrytbar også.

Men nå viser ny forskning bioplasten inneholder nesten like mye giftstoffer som vanlig plast.

Gemini.no refererer til en undersøkelse som er gjengitt i Environment International, der en av hovedkonklusjonene er at biobasert og biologisk nedbrytbar plast ikke er tryggere enn annen plast.

Undersøkelsen viste at produkter som var laget av cellulose og stivelse inneholdt flest kjemikalier. I tillegg inneholdt tre av fire av disse plastproduktene stoffer som er farlige i laboratoriet, og det er det samme som for vanlig plast, skriver Gemini.no.

Studien som er gjort i Tyskland, omfatter hele 43 ulike plastprodukter som engangsbestikk, sjokoladepapir og drikkeflasker for å nevne noe. Og det viste seg at 80 prosent av produktene inneholdt flere enn 1000 ulike kjemikalier. I noen av produktene var antallet ulike kjemikalier så høyt som 20.000.

Kommenter artikkelen (1)
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.234