23948sdkhjf

Søppelbøtter av innsamlet husholdningsavfall

Plastinor har funnet et nytt forretningsområde: Å lage plastbøtter av innsamlet husholdningsplast.

Med andre ord: Kragerø-bedriften driver med sirkulær økonomi i praksis. Nå står 80 søppelbøtter i plast fra innsamlet husholdningsavfall i Kragerø og på øyene i skjærgården, skriver Grønt Punkt.

– Plast som ikke er på avveie har fantastiske egenskaper og vi som miljøbedrift utvikler oss med tiden. Nå skal alt være grønt, så vi så mulighetene til å gjenbruke husholdningsplast og industriplast, sier daglig leder Jo Lindberget i Plastinortil Grønt Punkt.

Med støtte fra Kragerøy kommune og Handelens Miljøfond er Plastinor nå nominert til Avfall Norges Innovasjonsprismed prosjektet «Fra søppel til søppel».

I STØPEN: Nærbilde hvor du kan se plastavfallet i støpen. FOTO: PLASTINOR

Plastsøppelet får bedriften fra Replast i Kristiansund, mens plastbøttene produseres ved rotasjonsstøperiet til Plastinor i Kragerø.

Bøttene er laget av 50 prosent husholdningsplast fra Replast og 30 prosent industriavfall. For å få tilfredsstillende kvalitet på dunkene bruker Plastinor 80 prosent gjenvunnet materiale.

– Vi bearbeider og kverner det opp, også støper vi det om, sier Lindberget videre.

En chip på søppelbøttene gjør at det varsles om når bøttene er fulle. Da sparer man miljøet ved å slippe å reise ut å tømme halvfulle søppelbøtter.

På fabrikken i Kragerø produserer de radonbrønner, pongtonger, trommelhjul for offshore og jaktpulk i tillegg til søppelbøtter.

FRA HUSHOLDNING: Daglig leder i Plastinor, Jo Lindberget, viser husholdningsflakes som brukes til de nye søppelbøttene. FOTO: PLASTINOR

Men de er nok mest kjent for å lage vant til idrettsbaner (sportsvant) og også de håper de å lage av husholdningsplast i fremtiden.

Plastinor AS ble etablert i 2015 av fire lokale karer fra Kragerø, med en rotasjonsstøpemaskin (2,5m fullrotasjon) som skulle utfylle deres eksisterende bedrifter med nytte produksjon til disse. Selskapet er fortsatt en gründer-bedrift.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11