23948sdkhjf

Å puste inn mikroplast er helseskadelig

Det har amerikanske forskere funnet ut. Det å puste inn mikroplast kan nemlig lede til luftsproblemer som astma og kreft.

Det er forskere ved Utah State University som har funnet ut at det å puste inn mikroplast kan være helseskadelig for mennesker. Forskerne har nemlig funnet mikroplast i støv som er samlet inn fra avsidesliggende områder i USA. Det er The New York Times som skriver dette..

I tillegg til å inneholde pollen, mineraler og deler av insekter, inneholdet støvet også så mye som 6 prosent mikroplast, og i all hovedsak dreier det seg om syntetiske mikrofibre fra klær.

En av forskerne bak undersøkelsen sier at det var mye av mikroplast i alle prøvene de tok fra støvet. Det er vind og regn som fører mikroplasten med seg.

Forskerne tror videre at mikroplasten er et symptom på mange 10-år med forsøpling av plast. Faren ved denne typen forsøpling er at den føres med vind og regn og bryr seg ikke om hvilket postnummer du har.

I tillegg til luftveisproblemer som astma og kreft, så kan også innpusting av mikroplast føre til økt eksponering av andre giftige stoffer som er assosiert med plast og produksjon av plast.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078