23948sdkhjf

Den ekte gjenbruksposen kommer

Jernia er først ut med den ekte gjenbruksposen – altså produsert av 100 prosent resirkulert plast.

Jernia har vært gjennom en reise når det gjelder plastposer. Tidligere var posene deres av ny plast, så 80 prosent av resirkulert plast, og nå kommer posene som er produsert av 100 prosent gjenvunnet plast. Bakgrunnen er at selskapet ønsker å ta et bærekrafttak på plastpose-fronten.

De nye posene vil ifølge Dagsavisen, være på markedet over sommeren. Tidligere produserte Jernia sine 80 prosent resirkulerte plastposer i Polen, etter at plasten hadde blitt gjenvunnet i Tyskland. Men nå er produksjonen flyttet til Agder Emballasje i Bygland kommune. Om lag to millioner Jernia-poser skal produseres der.

Vi har vært i en prosess med Innovasjon Norge for å gå til bruk av resirkulert plast. Nå er maskinene stilt inn og vi er klare for det, sier salgs- og driftsansvarlig i eierselskapet Norwegian Paper, Bastian Thorne.

Foreløpig må plastgranulaten som brukes i Jernia-posene hente i Tyskland. Årsaken til dette er at den gjenbrukte granulaten fra Norge ikke er god nok ennå på grunn av fuktighet og urenheter.

Les hele saken i Dagsavisen her.

Kommenter artikkelen (1)
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.112