23948sdkhjf

Krever støtte til de som driver med gjenvinning av plast

Den europeiske bransjeorganisasjonen EuRIC krever nå tiltak for å støtte plastgjenvinningen i Europa. 

EuRIC, The European Recycling Industries Confederation, krever nå tiltakr får å støtte plastgjenvinningsindustrien i Europa som EuRIC mener har blitt rammet hardt av Covid-19 pandemien som igjen førte til lavere oljepriser og dermed en kraftig nedgang i prisene på råvarer til plast.

– Kostnadsstrukturen og karbonavtrykket for råvarer og gjenvinnbare polymerer er helt annerledes, men de konkurrerer på samme prisnivå, sier Paul Mayhew, leder i EuRICs seksjon for plastgjenvinning (EPRB). 

Han mener at om ikke gjøres så settes den økonomiske livskraften for mange plastgjenvinningsanlegg i hele Europa på spill, uansett om de er aktive innen plastforpakning eller konstruksjonsmaterialer.

Den eneste positive utviklingen finnes i livsmiddelklassen r-PET, som takket være målene for gjenvunnet innehold som fastsettes i EUs direktiv om engangsplast "Single Use Plastic Directive", har klart seg med stabil etterspørsel og pris, helt uavhengig av lavere priser på olje og råvarematerialer.

Får overleve krisen krever EuRIC følgende: 

  • Systematisk støtte i medlemslandene til plastgjenvinningsindustrien, spesielt for å stimulere etterspørselen på gjenvunnet materiale.
  • Obligatoriske mål for gjenvunnet innehold i EU for plast som vanligvis brukes i produkter. Dette for å stimulere etterspørselen på gjenvunnet materiale og sikre investeringer for å øke kapasiteten og skape arbeidsplasser i Europa.
  • Incitament, enten de er markeds- eller skattebaserte, for å jevne ut prisforskjellen mellom råvarer og gjenvunnet plast proposjonalt mot den veldokumenterte karbon- og energibesparelsen fra gjenvunnet plast.
Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078