23948sdkhjf

PEF-flaske nærmer seg en realitet

En drikkeflaske laget av 100 prosent bioplast nærmer seg. Kjemiselskapet Avantium opplyser at de trolig kan lansere en slik flaske i 2023.

 

Det skriver det nederlandske selskapet i en pressemelding.

Flasken, som ifølge selskapet vil være laget av 100 prosent bioplast, vil være produsert i PEF, som skal ha bedre egenskaper enn oljebasert på PET. Avantium benytter seg av sin egenutviklede YXY-teknologi. Her omdannes organisk sukker til PEF gjennom katalyse.

Avantium skriver videre at PEF-flasken skal kunne brytes ned helt og holdent i løpet av ett år ved kompostering. Også når flasken ender opp i naturen skal den kunne brytes ned, men da vil det ta litt lenger tid – noen år. Selskapet anbefaler derfor at PEF-flasken går til et gjenvinningsanlegg for plast.

Bioplasten skal produseres fra første generasjons råvarer som sukkerrør, rødbeter, hvete eller mais. Senere i utviklingen er målet å kunne produsere og utvinne organisk sukker fra andre generasjons råvarer i form av bioavfall.

Målet for Avantium er at PEF-flasken skal være på markedet i 2023. Selskapet har inngått et samarbeid med Coca-Cola og Danone om lanseringen. I tillegg er også danske Carlsberg med som samarbeidspartner.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125