23948sdkhjf

Lanserer ny ansvarsstrategi

Den danske plastindustrien går foran og lanserer strategien «Plastproduksjon med ansvar».

Det er vårt danske søsternettsted som melder dette. Strategien «Plastproduksjon med ansvar» ble lansert sist uke, og strategien bygger videre på foreningens eksisterende arbeid, der grønn omstilling, utdanning, innovasjon og bredt samarbeid er noen av nøkkelordene.

- I strategiprosessen har vi ikke bare tatt utgangspunkt i vår egen forståelse av bransjen. Vi der har derfor involvert mange ulike interessenter som frivillige organisasjoner (NGO’er), utdanningsinstitusjoner, politikere og politiske partier og andre bransjeorganisasjoner. Disse ser ikke alltid verden med de samme brillene som oss i vår egen bransje, sier Thomas Drustrup, adm. dir. i Plastindustrien til Plastforum.dk.

Under prosessen har FNs bærekraftmål fungert som en vesentlig inspirasjonskilde, som både synliggjør bransjens utfordringer, men også muligheter.

Strategien er delt opp i tre ulike temaer:

1.Økt gjenbruk og skal styrke den sirkulære økonomien

2.Danmark skal være et foregangsland for framtidens plastindustri

3.Debatten om plast skal være mer realistisk

- Strategien er preget av at vi har fokus på grønn omstilling og sirkulær økonomi, som er en viktig forutsetning for å realisere det felles målet om en betydelig CO2-reduksjon. Våre medlemmer er foregangsbedrifter på en lang rekke områder, og vi skal skyve ytterligere på i utviklagen, slik at den danske plastbransjen blir en rollemodell for den øvrige verden, avslutter Thomas Drustrup.

Les hele saken på plastforum.dk.

 

Kommenter artikkelen

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093