23948sdkhjf

Stor etterspørsel for tysk automatisering

I en undersøkelse gjort av Interroll og Faktenkontor hos tyske mellomstore bedrifter, framgår det at bare 53 prosent av de tyske selskapene bruker automatisering av intern materialhåndtering. Det er noe som Interroll spår kan være en stor konkurranse-ulempe.

Automasjon og robotisering har blitt ansett som nøkkelteknologier for en økt konkurransekraft, kvalitet og bærekraft innen industriell produksjon, og for å optimalisere potensiale hos disse teknologiene, spiller den interne materialflyten en sentral rolle, skriver plastnet.se. I undersøkelsen som Interroll har gjennomført hos tyske industriselskap, er bare 53 prosent av disse som har automatisert materialhåndtering.

Av de 53 prosentene, er det dessuten bare 19 prosent som oppnår en automatiseringsgrad på over 75 prosent for prosessene. Undersøkelsen viser også at 9 prosent av de 53 prosentene som har satset på automatisering, bare har en automatiseringsgrad på litt under 25 prosent.

«Om denne motviljen mot investeringer ikke brytes, kommer disse selskapene trolig til å stå ha store konkurranse-ulemper i produktiviteten», skriver Interroll.

I undersøkelsen, som er initiert av Interroll og er blitt gjennomført av analyseselskapet Faktenkontor i Hamburg, ble til sammen 200 produksjonsselskap i Tyskland forespurt. Fokuset var på bedrifter med 50 til 500 ansatte og med en omsetning på opp til 500 millioner euro.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125